Przepisy z makaronem

Super dodatkami do dań włoskich są: pieczarki, ser, szynka, ananasy, salami, oliwki, pomidory, banany, curry, szparagi, krewetki, farsz szpinakowy, kiełbasa, peperoni, salami, bakłażan, kapary, szczypiorek, groszek, szynka parmeńska. Do pizzy stosuje się różnego typu sery, oraz dodaje się sosy o bardzo różnej jakości. W restauracjach wybiera się takie makarony jak: spaghetti, penne czyli rurki, fusilli czyli świderki a także tagilatelle czyli wstążki. Do różnego typu makaronów dobiera się sosy. Do wyboru są sosy, takie jak czosnkowy, pomidorowy, a także koperkowy oraz wiele innych.

Do makaronów można dodać także pulpeciki, oraz wiele przypraw, dzięki którym potrawy będą smakowały naprawdę dobrze. Do potraw z makaronem dobiera się także dodatki takie, jak suszone pomidory oraz kapary. Bardzo smaczne są potrawy owocami morza, które mają wielu zagorzałych zwolenników. Do dań podaje się soki owocowe, wodę mineralną a także herbatki oraz kawy. Woda mineralna podawana jest z cytryną i z dodatkiem cukru. Naprawdę bardzo smakuje.

Zdjęcie do artykułu znalezione na stronie Pixabay.com

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *